Programma:
15:00 uur Ontvangst op excursie locaties.
Friesland Campina Cheese locatie Dronrijp & Nij Bosma Zathe.
17:00 uur Samenkomst op Van Hall Larenstein te Leeuwarden.
17:30 uur Wietze Jongsma, Jan Borgers en Trudi Timmerman zullen lezingen geven over hun netwerk,
hoe ze dit opgebouwd hebben en hoe ze daar in hun dagelijkse werk gebruik van maken.
18:30 uur Lopend buffet van de Albron.
19:30 uur Netwerken in praktijk.
21:00 uur Feestelijke afsluiting met leuke band in het Van Hall Larenstein.
23:30 uur After party in sociëteit ‘Abydos’
Voor de sprekers en uitleg netwerken in praktijk, zie onderstaande.
Sprekers:
Wietze Jongsma is matchmaker voor bedrijven en brengt verbindingen tot stand. Netwerken en relatiebeheer spelen daarbij een belangrijke rol. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen mag niet ontbreken. Daarom draagt Jongsma als bestuurslid, lid of als sponsor een aantal clubs en netwerken een warm hart toe.
Jan is partner in CeresRecruitment, de Werving & Selectie specialist in de Food & Agri business en al 12 jaar actief in dit vakgebied. Daarvoor heeft hij 10 jaar lang grondstoffen verkocht aan de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie in Europa. Hij heeft een brede kijk op de agrarische en voedingsindustrie in Nederland en vertelt graag over het opbouwen en onderhouden van zijn netwerk en hoe hem dit heeft geholpen bij een succesvolle carriereswitch.
Trudie is samen met haar man eigenaar van de bedrijven Tiparo en Bamboehandel.nl. Bamboehandel.nl is een internetbedrijf dat handelt in bamboe en aanverwante producten.
Tiparo is een jong en snelgroeiend bedrijf met nadruk op innovatie.
Zij vertalen eigen ideeën naar producten die zij met name in Azië laten maken.
Het bedrijf heeft zich hoofdzakelijk toegelegd op Led verlichting. Voorheen was Trudi de jongste vrouwelijke directrice van een slachterij en vleesverwerkingsbedrijf in Europa en heeft ze DGA Network mogen runnen, een netwerk voor Directeuren en Groot aandeelhouders.
Netwerken in praktijk
Op basis van de inschrijvingen worden groepjes geformeerd met alumni onderling en enkele toekomstgerichte studenten die overeenkomsten hebben qua werkveld of discipline. Deze praktijksessie zal twee sessies bevatten, de eerste brengen we je in contact met personen uit je studierichting, in de tweede sessie gaan we onderscheid maken naar discipline, zoals verkoop, operations, technologie, etc.
Deze aanpak zal zorgdragen dat de deelnemers op informele wijze veel contacten leggen die een bijdrage leveren aan hun netwerk. Je netwerk zal baat hebben bij de vele contacten die je op deze dag opdoet.
Namens de organisatie en voor informatie of aanmelden met brief:
Albert Kooistra
Verlengde Schrans 73
8932 NK Leeuwarden
telefoon: 06 81 31 39 83
Aristaeus 15-jarig Lustrum op 19 september 2014
Het lustrum vindt plaats op het VHL te Leeuwarden. Aanmelden kan via de website. http://www.aristaeus.nl/index.php/aristaeus/aanmelden-activiteit
Korting cursussen Van Hall Larenstein Training & Consultancy
NIEUW: Cursus Voedingsmiddelentoxicologie
Een basiscursus algemene en toegepaste voedingsmiddelen toxicologie, risicoanalyse en allergenen in voedingsmiddelen. Doel isverkrijgen, vergroten of verdiepen van het inzicht in de werking van toxische stoffen en de aanwezigheid van allergenen in voedingsmiddelen en de allergieën die daardoor kunnen ontstaan. Bent u werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie en verantwoordelijk voor de voedselveiligheid? In drie dagen wordt u expert op het gebied van Voedingsmiddelen toxicologie en voedselallergenen!
Cursus Micro-organismen
Een cursus waarin u leert welke micro-organismen (kunnen) voorkomen in verschillende producten en hoe ze zich daarin gedragen. U krijgt uitvoerige informatie over functionele micro-organismen, bedervers, pathogenen (zoönosen), schimmels, virussen en fagen, etc. Ook wordt stil gestaan bij de gevolgen voor het voedingsmiddel, het water, het diervoeder en de consument. Deze cursus is bestemd voor iedereen die te maken heeft met de microbiologische kwaliteit en veiligheid van voedingsmiddelen, water en diervoeders en die haar of zijn kennis van de microbiologie van voedingsmiddelen wil verdiepen.
Cursus HACCP
Hulp nodig bij het opzetten van een voedselveiligheidssysteem? De cursus HACCP biedt u hierin een helpende hand. Aan het einde van de cursus heeft u zowel in theorie als praktijk inzicht in het opzetten en hanteren van een HACCP systeem. Onderwerpen die aan de orde komen zijn; de beoordelingsnormen om een voedselkwaliteitssysteem te beoordelen en de microbiologische en chemische gevaren die kunnen optreden in de voedselketen. Werkt u in de levensmiddelenbranche, diervoeder of farmaceutische industrie en/of bent u leverancier van deze sectoren en heeft u MBO werk- en denkniveau? Geeft u dan nu op voor de cursus voedselveiligheidssystemen in de Voeder- en Voedingsmiddelen industrie (HACCP).
HACCP Follow Up
Ziezo HACCP, maar hoe ga ik nu om met handhaving en uitbreiding van mijn HACCP systeem?
De cursus "Geef HACCP een follow-up" geeft u handreikingen bij het breed implementeren, uitbreiden en verifiëren van het HACCP systeem. Benut u de kansen die een HACCP-systeem u biedt of is het systeem juist een last? In de cursus komen de volgende onderwerpen naar voren; HACCP implementatie en handhaving, communicatie in een veranderingsproces en het beoordelen en verbeteren van het HACCP systeem.
Wilt u weten wanneer bovenstaande cursussen worden gegeven, wat de kosten zijn en de locatie klik op cursusrooster.
Wilt u een uitgebreide folder of aanmeldingsformulier? Klik hier
Ook interessant voor u:
Microbiologie voor Beginners
Microbiologie voor Gevorderden
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met ondergetekende. Met vriendelijke groet, Jolande Oechies Cursuscoördinator Projectbureau
Van Hall Larenstein Training & Consultancy
Postbus 1754, 8901 CB Leeuwarden
Tel.: 058-2846180 Fax: 058-2846199
Pleidooi voor ministerie van Voedselvoorziening
Klooivoedsel
Velzeboer introduceert het woord ‘klooivoedsel’. De medewerkers van de NVWA werken zich volgens Velzeboer drie slagen in de rondte, maar kunnen niet voldoende handhaven. De pakkans bij overtreding van de regels is zeer gering, waardoor voedingsmiddelenbedrijven hun gang kunnen gaan.
Het gaat bij klooivoedsel echter niet alleen om fraude, maar ook om gebruik maken van de mogelijkheden die de industrie door deregulering geboden wordt. Daardoor mag een drankje met 0,0006 procent fruit de naam vruchtensap dragen.
Geparkeerd bij staatssecretaris
In het verleden waren er deskundige en sterke ministers van landbouw, stelt de voedingsmiddelentechnoloog. Voedselveiligheid is nu geparkeerd bij een staatssecretaris. Hij noemt Sharon Dijkstra een politieke tijger die goed is in het leiden van vergaderingen, maar te weinig kennis van zaken heeft.
Hij pleit voor een ministerie van Voedselvoorziening. Dat kan tegenwicht bieden aan de zelfregulerende industrie. Ook de “Brusselse kermis”, de Europese Unie, krijgt er van langs. EU-verordening 1169-2011, over de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten, noemde hij zo slecht dat de Nederlandse politiek tegen hadden moeten stemmen.
Velzeboer wil met Ons Voedselbombardement een bijdrage leveren aan het bestrijden van ‘voedselanalfabetisme’ onder consumenten. Hij stipte bij zijn boekpresentatie een groot aantal misverstanden over voeding aan. Het zijn niet zo zeer de verzadigde vetzuren, die schadelijk zijn, maar transvetzuren. Daarbij moet onderscheid worden gemaakt tussen transvetten die in de natuur voorkomen en transvetzuren die de voedingsmiddelenindustrie creëert door harde vetten te maken.
Ook over e-nummers heerst veel onbegrip. “Een tomaat bevat van nature 13 E-nummers.” Hij meent dat wie alle E-nummers wil mijden, ook moet stoppen met ademhalen. “Ook zuurstof heeft een E-nummer.”
Ons voedselbombardement – Denken wij wel na over wat en hoe wij eten? is verkrijgbaar in de boekhandel en online te bestellen. ISBN: 978-90-810612-0-9. Het boek bevat 194 pagina’s. De prijs bedraagt 17,50 euro.
Overgenomen van Site voor management in de voedingsmiddelenindustrie
VAB Zomer event 22 juni 2019
VAB Zomerevent
Excursie schapenkaas makerij Jappie de Jong in Nes
Het VAB-adressen bestand
Aristaeus nieuwjaars netwerk-event (update)
hoe ze dit opgebouwd hebben en hoe ze daar in hun dagelijkse werk gebruik van maken.
Sprekers:
Jan Borgers www.ceresrecruitment.eu
Zij vertalen eigen ideeën naar producten die zij met name in Azië laten maken.
Netwerken in praktijk
Uitnodiging – Boekpresentatie IJsbrand Velzeboer 9 november 2013
‘Ons voedselbombardement’ geeft uitleg en ondersteuning voor de moderne en hippe consument die rond graast in een wereld waar het aanbod groot is en de informatie nog verwarrender dan ooit.
Wanneer: zaterdag 9 november, tussen 14-17u
Waar: Museum De Laarman, Butzelaarstraat 60, Luttenberg
Uiteraard zullen er gewichtige toespraken gehouden worden door iedereen die dat wenselijk vindt.
Programma:
14.00 uur inloop met koffie met allerlei lekkers uit de regio Salland
14.30 uur welkomstwoord en inleiding IJsbrand Velzeboer over de inhoud van het boek, het thema voedselveiligheid anno 2013 en een vooruitblik naar 2050
15.00 spreker 2
15.10 aanbieding van het eerste exemplaar aan een bijzonder persoon
15.15 moment van vrije uitloop door het museum De Laarman
15.30 evaluerende borrel met een hapje
17.00 einde
Het een en ander zal muzikaal omlijst worden door Paul Smithuis, de enige echte fluitende zuivelaar en toekomstig BN-er.
Voor iedereen ligt een (gratis!) gesigneerd exemplaar klaar om als aandenken mee naar huis te nemen.
Laat mij even weten of u komt en met hoeveel personen. Ik zorg dat er dan genoeg boeken en bitterballen zijn.
Tot ziens,
IJsbrand Velzeboer
Email: info@scientanova.com
Tel: 06 54 656010
Vooraankondiging VAB Inspiratiedag – Vrijdag 21 november 2014