Workshop 1: Digital Self Marketing
Netwerken is een belangrijk onderdeel van ieders carrière. Voor zowel de student als
medewerker en het bedrijf.
Digital Self Marketing staat voor:
• Jezelf digitaal in de markt zetten.
• Jezelf als merk gaan zien.
Een onderwerp waarbij het nodig is om inzicht krijgt tot de mogelijkheden van de digitale wereld
zoals zoekmachines en social media. Hoe profileer jij je en klopt het beeld dat de ander
van jou krijgt? Gelukkig is dit alles gemakkelijk toe te passen met de juiste bewustwording
en tips over de toepasbaarheid en het gebruik hiervan.
Stel jezelf alvast de volgende vragen:
– Hoe wil je bekend staan online?
– Hoe ga je nu om met de opsplitsing tussen zakelijk en privé uitingen?
– Wat wil je met het online netwerk bereiken?
Beknopt wil ik een idee geven over de stappen die je neemt voordat je social media gebruikt
of optimaal gaat gebruiken. Het gaat hier over netwerken en communicatie. Laat social media
dit ondersteunen en niet een doel op zich worden.
Deze introductie wordt gegeven door André Lollinga, mede-eigenaar van het bedrijf Academyconsulting.
Workshop 2: Jouw talenten en de arbeidsmarkt.
Vanuit ons werk bij DUPP/Den Uijl Ploeg & Partners staan wij elke dag in nauwe verbinding
met de arbeidsmarkt binnen de Food branche, de afnemende aanvoer van nieuwe technologen
en de toenemende vraag naar technologisch talent en expertise. Beiden zijn een relatief
begrip dus het is belangrijk te weten wat jouw talenten zijn en dit bij de juiste werkgever tot
bloei te laten brengen.
In de workshop wordt inzicht gegeven in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt en de rol
van technologen daarbinnen. Wat is talent en hoe wordt dit gezien en gewaardeerd in de
arbeidsmarkt? En welke invloed heb jij als individu daarop? En tenslotte tips om je kansen
op de arbeidsmarkt te verhogen!
Annoek Kogelman,
Workshop 3: Programma Uitzending Managers (PUM)
Al meer dan 30 jaar adviseert PUM bedrijven in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Het aan VNO-NCW gelieerde PUM adviseert op alle denkbare terreinen. Van logistiek tot lastechniek, van zuivel- tot vleestechnologie. PUM beschikt over een netwerk van 3.200 vrijwilligers (zogenaamde senior experts met ruim 25 jaar ervaring), die jaarlijks wereldwijd meer dan 2.000 projecten uitvoeren. Op basis van de ruime kennis en ervaring die zij tijdens hun loopbaan hebben opgedaan adviseren zij ondernemers in zo’n zeventig landen ter wereld. De kracht van hun inzet is dat ze één-op-één-advies geven.
Ook binnen VAB zijn enkele leden actief voor de PUM. Als Suvels gaan zij de wereld over en voeren zij kortlopende adviesprojecten uit op de werkvloer. Zo stimuleren zij ondernemerschap, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling in het middel- en kleinbedrijf ter plaatse. Eén van hen is Peter Lootsma, hij vertelt u graag meer over PUM en dit mooi en boeiend werk!
Workshop 4: Talent inzetten voor het VAB
In deze workshop willen Stephen en Albert samen met de leden nadenken hoe we onderstaande puntjes
– Mensen laten realiseren waarom een alumnivereniging waardevol kan zijn!
– Benaderen van potentiele leden werkzaam in voedingsmiddelenindustrie.
– Hoe in contact te komen met alumni vanuit Den Bosch en Wageningen?
….en ze te werven als lid voor het VAB.
Algemene Leden Vergadering 21 juli 2021
Om deze ALV een leuke afsluiter te geven is er aansluitend een bingo gepland.
Opgave kan via een mail. Na opgave wordt er een mail verstuurd met een bingokaart.
Agenda ALV 21 juli
a. Financieel overzicht 2019 & 2020
b. Begroting 2021
a. Wisseling bestuur
Aftredend
Dirk-Jan Huizing – Voorzitter
Martine Woldman – Penningmeester
Dieuwertje Slijkerman – Secretaris
Aantredend
Dieuwertje Slijkerman – Voorzitter
Piet Grin – Penningmeester
Louise Verdonk – Eerste secretaris
Kelly van den Berg – Tweede secretaris
Margje van der Velde – Hijlkema – Algemeen lid
b. Stemmingsronde
c. Benoeming
Uitnodiging VAB 110-jarige Reünie
Bestuurswissel
Hij wordt vervangen door Uyen Bui. Voor wie haar nog niet kent hieronder enkele kenmerken van haar.
– Uyen Bui is geboren in Vietnam, 34 jaar oud. Vanaf 1993 heeft zij zich gevestigd in Nederland, in Leeuwarden de Trotse hoofdstad van Fryslân.
– Zij heeft passie voor voeding, en vooral gezonde voeding, want "je bent wat je eet". Verder spreekt food innovatie haar veel aan.
– In 1998 volgde zij de studie Voeding & Management aan het Van Hall Larenstein en is afgestudeerd in 2002.
– Zij is nu werkzaam bij Struik Foods bv te Voorthuizen als Project Manager Fresh. Zij is verantwoordelijk voor coordinatie van New Product Development projecten en/of sales projecten. Daarnaast houdt zij zich bezig met marktanalyse en category management. Uyen heeft het naar haar zin bij Struik, want "Het is Struik wat ik gebruik".
– De Vereniging VAB "Voeding als Basis" blijft het haar inspireren, niet alleen vanwege het netwerken met Foodies en technologen, maar vooral de activiteiten die de bestuursleden van het VAB organiseren en betrokkenheid van alle leden.
– Met haar deelname aan het bestuur tracht zij actieve bijdrage te leveren aan het bestuursteam om interessante activiteiten te kunnen organiseren.
We zijn er zeker van dat zij een goede vervanging van Gerben-Jan zal zijn. Eind dit jaar zal ook Ciska Anema aftreden omdat zij dan ook 8 jaar in het bestuur zit. Het bestuur is natuurlijk al opzoek naar een vervanger. Er wordt overgedacht om een PR-functie te creëren. Als een bestuursfunctie je aanspreekt en je houdt van stukjes schrijven voor website en jaarverslag dan kun je je nu al melden bij het bestuur.
Uitnodiging Open Dag veehandel, melkveebedrijf en kaasboerderij Bergsma
Veranderingen binnen het bestuur
Verder is het bestuur versterkt met Stephen Bark en Ruth Zeilinga. Waardoor er weer een zevenkoppig bestuur is.
op de foto vlnr: Stepen Bark, Albert Kooistra, Ruth Zeilinga, Douwe Brouwer
Netwerk-Event II
Programma:
16.00 uur: ontvangst VHL te Velp;
16.30 uur: workshops netwerken "theorie en voorbeelden";
18.00 uur: borrel;
18.30 uur: lopend buffet;
19.30 uur: netwerken in de praktijk;
21.00 uur: vrije "netwerk"-avond met muzikale band;
23.00 uur: einde avond.
De spreker voor de workshop "netwerken in de praktijk" is bevestigd. Het gaat om Baye Loerts van Baye Adviesbureau.
"Baye optimaliseert de dienstverlening van organisaties door contact en interactie met klanten en ketenpartners te verbeteren. Inspelen op de behoefte van de klant en de gevolgen van marktwerking staan centraal."
Baye zal er op een uitdagende en interactieve manier voor zorgen dat iedereen deze avond met elkaar in contact komt. Vergeet je visitekaartjes dus niet mee te nemen!
Kosten 5,00 euro per persoon bij deelname aan diner. Elke alumnus kan maximaal één introducee aanmelden.
Lokatie VHL Velp: Larensteinselaan 26a, 6882 CT Velp
Schrijf je nu in via het online-inschrijfformulier.
Zie hier wie zich heeft ingeschreven: Deelnemers
Sonnemaprijs Uitreiking 2018
Namens Het VAB bestuur heeft Martine Woldman het Sonnema certificaat aan Dieuwertje Slijkerman overhandigd. Vanwege de enthousiasme heeft Dieuwertje zich aangemeld om het VAB bestuur te versterken. Wij feliciteren haar met deze mooie prijs en wensen haar veel inspiratie bij Het VAB!
Hartelijke groeten,
Het VAB bestuur
Regionale bijeenkomst op 25 juni 2010 bij Japie de Jong
Namens familie de Jong nodigt het VAB-bestuur u bij deze van harte uit om ook met dit bijzondere regionale product kennis te maken. Tijdens de bijeenkomst zullen vele onderwerpen aan bod komen. Van het ras en het houden van de schapen tot aan de verwerking en de vermarkting van het eindproduct.
Barbecue (braai)
VAB-dag 2011 de workshops
Workshop 1: Digital Self Marketing
100 Years of Foodtechnologists
Wat kunt u verwachten op deze 2 dagen:
Vrijdag 3 november 2006
13.30 Excursies bij Koffiebranderij en Theehandel "Drie mollen sinds 1818" B.V. in combinatie met Rentex Floron en bij Hochwald (voorheen Nestlé)
17.00 Borrel
18.30 Diner in het Marne College
20.30 Avondprogramma in het Marne College, met onder andere een optreden van het Suvelcabaret. En twee zalen zodat er ook rustig bij gepraat kan worden terwijl anderen staan te swingen op de muziek.
Zaterdag 4 november 2006
9.30 Officiële viering 100 jarig jubileum in de Martinikerk, met enkele sprekers, afgewisseld met wat mooie muziekstukken
12.30 Lunch in het Marne College
13.30 Gavarieerd middagprogramma met o.a.:
– Stadwandeling met gids
– Kroegentocht door Bolsward
– Bezichtiging van de Oude school
– Excursie Us Heit
– Bezoek musea
– workshops
18.30 Feestelijk diner in het Marne College
20.30 Groot reüniefeest in meerdere zalen met verschillende soorten muziek. Van dansorkerst tot feestband. En we proberen die goede oude tijd weer te laten herleven met een mini bierdaagse en een Beaujolais Primeur.
Meldt je nu meteen aan, want 1 september is de deadline!