ALV 15 april 2022

Op 15 april 2022 konden wij, na lang wachten, eindelijk weer een fysieke bijeenkomst organiseren. Wij werden hartelijk ontvangen bij Brouwerij Maallust te Veenhuizen waar de koffie klaar stond. Uiteraard kwam hier een lekker stuk koek bij. Er waren 17 leden aanwezig en 4 bestuursleden (Margje kon helaas niet aansluiten deze dag vanwege andere verplichtingen). Het was erg leuk te zien dat de afstudeerjaren erg uiteen liepen. Afstudeerders van 1967 tot en met 2021 waren van de partij. Naast het de agenda kon ook eindelijk fysiek de voorzittershamer worden doorgegeven van Dirk-Jan Huizing naar Dieuwertje Slijkerman. Dit was door onze digitale ALV waar het bestuur wisselde helaas nog niet eerder gelukt. Ook is tijdens de ALV, na een kleine aanpassing tijdens de vergadering besproken te hebben, het huishoudelijk reglement definitief gemaakt. Zie deze hieronder door op de knop “Huishoudelijk reglement” te drukken. Voor het verdere officiële gedeelte, en meer uitgebreid verslag van de vergadering, verwijzen wij u graag naar de notulen.
Ook zijn er 3 partners van onze leden aangesloten deze keer. Zij hebben tijdens de ALV een mooie wandeltocht gedaan a.d.h.v. geocaching. Een app die aangeeft waar zogenoemde “caches”  liggen. Dit kan een leuke zoektocht zijn waardoor de omgeving goed verkent kan worden. Frits hartelijk dank voor het organiseren hiervan. 
Na de ALV kwam het groepje partners net weer aanlopen en konden wij door met het programma. De groep werd in tweeën gedeeld. De eerste helft begon met een bierproeverij van 4 bieren, natuurlijk in de brouwerij zelf gebrouwen. De andere helft kreeg een rondleiding door de brouwerij. Het personeel van brouwerij Maallust is erg bekwaam en liet zich niet zomaar uit het veld slaan door vragen van onze voedingsmiddelentechnologen/ex-bierbrouwers. Dit was natuurlijk erg leuk om te zien. De brouwerij beschikt over een eigen bierbrouwinstallatie, gistingsvaten en lagertanks. Ook heeft het een eigen bottellijn. Dit in zijn geheel is in een oude graan maalderij gebouwd en heeft ook een eigen proeflokaal. 
Na een uitgebreide ALV en de rondleiding + proeverij begonnen iedereen aardig hongerig te worden. Gelukkig stond de kokkin buiten al de heerlijkste barbecue gerechten klaar te maken. Naast een buffet aan salades, eigen gemaakte brood en sauzen werden zelf gemarineerde spareribs en kippendijen geserveerd. Iedereen heeft erg genoten van het heerlijke eten. Na het eten kon men nog blijven hangen voor een kleine borrel (of frisje voor wie reed natuurlijk). 
Al met al weer een erg geslaagde dag. We hopen dit voort te kunnen zetten en steeds meer leden te bereiken voor deze leuke evenementen. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *