Aristaeusdag – 11 maart 2011

Tijdens deze activiteitendag worden verschillende excursies georganiseerd. Dit jaar gaan de excursies naar de volgende bedrijven:
 1. Vogelpark Avifauna te Alphen aan den Rijn: De enige in vogels gespecialiseerde dierentuin van Nederland
 2. Beckers B.V. te Katwijk: Industriële productie van snacks
 3. Gemeente te Alphen aan den Rijn: Duurzame energie middels koude- warmte opslag
 4. Monsanto te Bergschenhoek: Wereldleider in de genetische modificatie van zaden

We gaan onze grenzen verleggen: we gaan dit jaar naar een regio waar we niet eerder een activiteit of Aristaeusdag hebben gehouden. Het vinden van interessante nieuwe excursies voor alle opleidingen wordt midden in het land wat lastiger, vandaar de keuze om ons dit jaar richting Alphen aan den Rijn te verplaatsen. De dag ziet er als volgt uit:

Vanaf 12.00 uur bent u welkom bij:

Vogelpark Avifauna:
Hoorn 65
2404 HG Alpen a/d Rijn

Let op! De excursies bij Beckers B.V. Katwijk begint in verband met schoonmaakwerkzaamheden al om 12.30 uur. U kunt hier rechtstreeks verzamelen om 12.00 uur om een eenvoudige lunch te nuttigen!
 
Bij het Vogelpark wordt u ontvangen door uw bestuur van Aristaeus. Hier hebben we anderhalf uur de tijd om met elkaar kennis te maken, en om te lunchen. Dit vanwege de afstand voor velen. De naam-badges worden bij aankomst op het Vogelpark uitgedeeld aan de deelnemers.
Na de lunch vertrekken we naar de excursiebedrijven, waarvoor u zich heeft opgegeven. De excursies starten om 14:00 uur, behalve Beckers begint om 12.30 uur. Dit jaar bezoeken we:
 1. Vogelpark Avifauna te Alphen aan den Rijn: De enige in vogels gespecialiseerde dierentuin van Nederland
 2. Beckers B.V. te Katwijk: Industriële productie van snacks
 3. Gemeente te Alphen aan den Rijn: Duurzame energie middels koude- warmte opslag
 4. Monsanto te Bergschenhoek: Wereldleider in de genetische modificatie van zaden
Na het middagprogramma verzamelen wij ons wederom bij Vogelpark Avifauna, waar het bestuur u een netwerkborrel aanbiedt. Aansluitend zullen de jaarvergaderingen van zowel Aristaeus als het VAB plaatsvinden. Diegene die niet aanwezig kunnen/willen zijn bij de vergaderingen, kunnen verder borrelen in de bar van het hotel. Na de beide vergaderingen gaan we aan boord van de Parelduiker, waarop we een twee uur durende vaart maken over de Rijn. Tijdens deze rondvaart vindt ook het diner plaats op de Parelduiker. Om 21.00 uur wordt er weer aangemeerd, waarna we nog een uurtje aan de kade kunnen doorborrelen en netwerken. De Parelduiker is niet rolstoeltoegankelijk en zal tussentijds niet aanmeren.
 

Programmatijden

12.00 uur                     aanvang “Vogelpark Avifauna” te Alphen aan den Rijn
12.00 uur                     aanvang excursie Beckers B.V. incl. lunch
13.30 uur                     vertrek naar overige excursiebedrijven
16.30 uur                     inloop netwerkborrel Avifauna
17.00 uur                     start Jaarvergadering van afdeling het VAB
17.45 uur                     start Jaarvergadering Aristaeus
19.00 uur                     rondvaart inclusief diner
21.00 uur                     aanmeren en voortzetting van de avond
Ca. 22.00 uur afsluiting
Overnachting op Vogelpark Avifauna is mogelijk. Kijk hiervoor bij de adresgegevens hieronder.

 
Hieronder vindt u de juiste adressen van alle locaties waar de activiteiten plaatsvinden. Bij aankomst op het Vogelpark ontvangt u de routebeschrijvingen.
 
1. Vogelpark Avifauna
Hoorn 65
2404 HG Alpen a/d Rijn
0172-487575
www.avifauna.nl
 
Het is het oudste vogelpark ter wereld en de enige van zijn soort in Nederland. Tijdens de rondleiding wordt er verteld wat er komt kijken bij het managen van een collectie van ongeveer 1700 vogels in 250 verschillende soorten. Dit gebeurt onder leiding van een Diermanager, die werkzaam is bij het vogelpark.
Vogelpark Avifauna is een onderdeel van Van Der Valk Hotels. Voor aanwezigen die er graag een dagje bij willen aanplakken, hebben wij het volgende, speciale tarief:
 • 1 of 2-persoons hotelkamer à € 70,00
 • Ontbijtbuffet à € 7,50 per persoon.
 • De toeristenbelasting in Alphen aan den Rijn bedraagt € 1,00 p.p.p.n.
U kunt bij uw aanmelding aangeven of u wilt blijven overnachten.
 
2. Beckers B.V.
Kalkbranderstraat 2
2222 BH Katwijk
www.beckers.nl
071-4029214
 
Beckers Katwijk B.V. produceert flensproducten (loempia’s) en heeft hiervoor 6 productielijnen tot haar beschikking. Ze managen circa 60 recepturen in verschillende vormen en gewichten. De loempia’s worden verpakt in groothandel en retailverpakkingen onder Beckers merk en private label.
Beckers Katwijk B.V. telt op dit moment circa 100 betrokken medewerkers die voornamelijk in de drie ploegen werkzaam zijn. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 40 jaar. De verhouding man / vrouw is 80% / 20%. De cultuur van het bedrijf is plichtsgetrouw, het nakomen van afspraken vinden wij belangrijk.
 
3. Gemeente Alphen aan den Rijn
Stadhuisplein 1
2405 SH Alphen aan den Rijn
 
In het centrum van Alphen aan den Rijn worden verschillende gebouwen verwarmd en gekoeld met een koude- warmte opslag. Naast het Stadhuis en het theater voorziet het ook een deel van het winkelcentrum Rijnplein van deze duurzame energie.
Met energieopslag in de bodem kan zowel op de koelenergie als op de verwarmingsenergie worden bespaard. In de zomer wordt warmte uit de lucht opgeslagen in het grondwater, deze wordt in de winter gebruikt voor de verwarming van de gebouwen. De koude uit de lucht die in de winter is opgeslagen in de bodem, wordt in de zomer gebruikt voor de koeling van de gebouwen.
Bij het realiseren van de centrale energievoorziening is SenterNovem, een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken, nauw betrokken geweest. Net als DWA Installatie- en energieadvies uit Bodegraven, Bouwfonds MAB uit Den Haag en KPMG Metrum Management uit De Meern. De gemeente is eigenaar van het systeem, NUON verzorgt de exploitatie.
Met een bezoek aan de gemeente hopen we een goed inzicht te krijgen hoe het systeem werkt, welke voordelen het heeft en hoe deze tot stand is gekomen. Een mooie combi van bodem, energie en een portie wetgeving.
 
 4. Monsanto
Leeuwenhoekweg 52
2661 CZ Bergschenhoek
www.monsantovegetableseeds.com
010-5292222
 
Monsanto Vegetable Seeds Division richt zich op innovaties om de kwaliteit en de productiviteit van groenten te verbeteren. We zullen tijdens ons bezoek de volgende zaken toegelicht krijgen:
 • Wat Monsanto is voor een bedrijf
 • Vertellen over het onderzoek wat plaats vindt binnen het bedrijf
 • Hoe we onze producten wereld wijd verkopen
 • De visie van MVD betreffende onze producten en “consumer benefits”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *