Beste VAB leden, geachte Sûvels!

Op vrijdag 5 november is er een VAB activiteit die gecombineerd wordt met het 100 jarig bestaan van de school die destijds in 1904 Bolsward is opgericht. In de ochtend zal eer een VAB activiteit zijn en ‘s middags zullen de festiviteiten van het 100 jarig jubileum plaatsvinden. Het zal een leuke feestdag worden. 
Wij zullen geen algemene ledenvergadering houden. Daar is gewoonweg geen tijd voor. De eerstvolgende ledenvergadering vindt plaats op vrijdag 11 maart 2005. Noteert u alvast die datum in uw agenda.

Het VAB heeft voor 5 november een bedrijfsexcursie georganiseerd bij RBV Leaf in Sneek. Haast u met het aanmelden. De excursie zit bijna vol. Indien wij uit moeten wijken naar andere voedingsmiddelenbedrijven in de buurt, krijgt u van ons persoonlijk bericht. 

Aanmelden voor het aansluitende 100 jarig jubileumsfeest van de school kunt u via de website 100 jaar zuivelschool doen. www.zuivelschool.nl U kunt zich ook via uw VAB bestuur aanmelden. Wij zorgen dat uw aanmelding keurig bij de organisatie terechtkomt. Het aanmeldingsformulier kunt u hiervoor ook gebruiken. Er zijn nu reeds ruim 700 aanmeldingen en hier zitten 57 oud medewerkers tussen.
Op deze site kunt u onder meer het gedenkboek alvast bestellen. Verder zijn er enkele zeer vermakelijke pagina’s op de site te vinden. Wat dacht u van een groepsfoto van de leerkrachten anno 1976? Prachtig om al die redelijk onschuldige hoofden te zien. Er zijn ook veel klassenfoto’s op de site te vinden onder de button ‘gastenboek’.

Op 24 juni is uw VAB bestuur aanwezig geweest bij de jaarlijkse Heamiel feesten. Wij zijn officieel ontvangen op het stadhuis door Burgemeester Mw. W. Chr. Vroegindeweij en secretaris J. H. Terra. Hartverwarmend was het toen de oogstkoningin tijdens haar toespraak de grote invloed van ‘de Sûvelskoalle’ benadrukte en een toost uitbracht met een onvervalst Sûvelproduct molke, in goed nederlands: karnemelk. Dit heeft uw bestuur op het idee gebracht om dit thema wat verder uit te werken en bij de volgende Haemieldagen een soort VAB traditie in te voeren. 
Onze ‘VAB bank’ tegenover het voormalige nieuwe gebouw van de school zal binnenkort een onderhoudsbeurtje krijgen en wij zullen met de overbuurman ‘Us Heit’ iets gaan organiseren. Hier hoort u binnenkort meer over.

Intussen mogen wij Mw. Ciska Anema welkom heten in het VAB bestuur en een ander betrokken lid, Gerben-Jan Boland zal in augustus met het bestuur nader kennis maken. Wij stellen deze nieuwe instroom bijzonder op prijs.

Met de instroom van nieuwe studenten voor Food and Business, beter bekend als Voedingsmiddelentechnologie gaat het slecht. Begin juni 2004 waren er nog maar 17 nieuwe aanmeldingen. Reden voor de school om zich hierover ernstige zorgen te maken. Binnen de adviescommissie Voedingsmiddelentechnologie waar een vertegenwoordiger van Het VAB bestuur deel van uitmaakt wordt druk overleg gevoerd over welke acties wanneer genomen moeten worden om het tij te keren. Wij als afdeling hebben later ook met de gevolgen te maken. 
Wij hopen dat wij met het 100 jarig jubileum van de school en het 100 jarig jubileum van Het VAB een enorme impuls aan ons ledenbestand kunnen geven. 

Op dit moment is er een werkgroep bezig om samen met het VAB bestuur de voorbereidingen te treffen voor het 100 jarig jubileumprogramma van Het VAB dat in 2006 uitgebreid gevierd gaat worden. De gemeente Bolsward zal hierin een centrale rol gaan vervullen.

Het VAB heeft intussen een eigen website en die gaat ergens in juli de lucht in onder de naam www.hetvab.nl Dit is gerealiseerd dankzij de inspanningen van Gerben-Jan Boland. Wij hopen dat deze site uitgroeit tot een belangrijk contactmedium voor de leden en aanstaande leden.

Nostradamus
Dit is een zeer actief dispuut dat in 1992 is opgericht binnen de studievereniging Reholitas. Het is een redelijk hechte club studenten en oud-studenten waarvan wij veel zullen horen in de naaste toekomst. Ik kan iedereen aanraden om hun website op te zoeken en daar eens wat rond te surfen. www.nostradamus.tk 

Voor diegene die dat verdiend hebben wensen wij hen een fijne vakantie toe en wij hopen u als bestuur te verwelkomen op vrijdag 5 november tijdens de excursie maar ook tijdens de viering van het 100 jarig jubileum van de zuivelschool!

Tot ziens,

Ing. IJ. V. Velzeboer
Voorzitter, afdeling Het VAB 
Juli 2004

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *