Excursie FeyeCon D&I

In 1992 is FeyeCon opgericht en vanaf 2000 begon het bedrijf echt te groeien. Momenteel zijn er ruim 25 medewerkers en wordt er deelgenomen aan 10 joint-ventures. De hoofdvestiging staat in Weesp en bij de Universiteit van Delft is een dependance. Zodat er makkelijk samengewerkt kan worden met de universiteit in verschillende projecten.

FeyeCon richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van (nieuwe) producten en processen waarbij gebruik gemaakt wordt van superkritische CO2. Superkritisch is een fase tussen gas en vloeistof in. Deze fase kan door meerdere stoffen bereikt worden, maar CO2 bereikt hem al bij 31°C en 73 bar. In deze bijzondere fase behoud je de doordringbaarheid van een gas gecombineerd met het oplossend vermogen van een vloeistof. Door de druk en temperatuur te variëren zijn de eigenschappen aan te passen.

Er zijn al vele toepassingen bedacht en ontwikkeld. Zo kunnen er aroma’s uit kruiden, specerijen en bloemen geëxtraheerd worden zonder (organische) oplosmiddelen te gebruiken, kan er textiel geverfd worden zonder water en kleding chemische gereinigd worden zonder PER te gebruiken. Ook is er een sproeidroog-proces ontwikkeld dat droogt bij 40°C. Er is een proces ontwikkeld om superlichte poeders te maken. Verder is het mogelijk om groente en fruit  te drogen met dezelfde kwaliteit als bij vriesdrogen maar dan goedkoper. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de processen en producten die ontwikkeld zijn.

Tijdens het bezoek zal er uitgebreid ingegaan worden op wat de toepassingsmogelijkheden zijn, en hoe deze geïmplementeerd kunnen worden.

Programma van 15 oktober:
18.30-19.00 ontvangst (met broodjes)
19.00-20.30 Superkritische CO2 in de levensmiddelenindustrie
20.30-21.00 bezoek onderzoekshal
21.00-21.30 vragen (onder genot van een drankje)

Aanmelden: voor 13 oktober via de website

Route beschrijving:
Vanaf A1
Neem de afslag Muiden-Weesp en volg de borden Weesp. U bereikt de Rijnkade vervolgens via de doorgaand-verkeerroute op het bedrijventerrein Noord. 
Op de rotonde in Weesp neemt u de 1e afslag (1/3). Blijf deze weg volgen, onder het spoor door. Weg volgen in de bocht naar rechts (blijf op de voorrangsweg!). Einde met bocht mee naar links. Einde weg bocht mee naar rechts en weer naar links. U bevindt zich nu op de Rijnkade. U vindt FeyeCon D&I bv aan uw linkerhand, 3e inrit, na het pand van JUMO.

Vanaf A9
Neem de afslag Weesp, volg de weg langs het kanaal ( Gooilandseweg (N236 A’dam-H’sum)) neem na de brug over het kanaal de afslag ‘Bedrijventerrein Noord’.
Na de brug "De Uitkomst" maakt u een S-bocht . U bevindt zich nu op de Rijnkade. U vindt FeyeCon D&I bv aan uw rechterhand, 2e inrit voor het pand van JUMO.

Adres:
Feyecon D&I bv
Rijnkade 17A
1382 GS Weesp
0294-457733
www.feyecon.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *