Geslaagde VAB-dag 2012

De buikjes waren buiken geworden en werd het tijd voor de ledenvergadering. De introducés konden het gevangenis- en/of glas-museum bezoeken. Terwijl de leden zich naar het naast gelegen zaaltje begaven. Ik zal niet een heel verslag van de vergadering geven, omdat Anita Spannenburg dat waarschijnlijk veel beter in de notulen kan weer geven. Maar toch, enkele puntje kunnen vast genoemd worden.
 
Zo had Theun Zwart, die helaas niet zelf aanwezig kon zijn, een punt in gediend. Moet de VAB-dag niet afgeschaft worden, want met de komst van de Aristaeus-dag zijn er nu al 2 contact momenten, en dan gaan mensen keuzes maken. Deze stelling maakte de nodige reacties los. Waarbij de meerderheid toch voor het behouden van deze dag was, maar dat de invulling misschien wat anders kan. Geen vergadering meer, maar bijvoorbeeld een spreker. Of richten op bepaalde afstudeerjaren, zodat het meer een reünie karakter krijgt en zo werden er nog veel ideeën geopperd. Dit punt maakte van de vergadering zeker een interactief geheel.
 
Verder werd er afscheid genomen van Ciska Anema als lid van het bestuur en droeg zij de taak van ledenadministratie na 8 jaar over aan Uyen Bui, die door ziekte niet aanwezig kon zijn. Er had zich nog niemand gemeld om de leeg gekomen bestuursstoel in te nemen, zodat er bij deze nog een vacature in het bestuur is.
 
De vergadering werd beëindigd en we kregen een virtuele rondleiding door de baby-melk fabriek van FrieslandCampina Domo in Beilen. In de fabriek hadden ze geen tijd om ons rond te leiden, maar zo konden we toch een kijkje binnen nemen. Kwamen we op plekken waar we anders nooit waren geweest en hoefde de rondleider niet te schreeuwen om zich verstaanbaar te maken. Kon er gemakkelijk op bepaalde delen ingezoomd worden en andere in vogelvlucht passeren.
 
Na de virtuele rondleiding werd het tijd voor een echte, en vertrokken we naar Kaaslust. Kaaslust is een oude melkfabriek die gerenoveerd is en waar nu kaas gemaakt wordt. Kaas van koe-, schapen- en/of geiten-melk. Jan Craens, gestudeerd in Den Bosch, kon de Suvels toch nog het een en ander bij brengen. Vooral de kaas van een mengsel van geiten- en schapenmelk, die dan ook nog eens naar Frankrijk gaat om in een grot langzaam een grijs schimmellaagje te krijgen was bijzonder. Veel te zien was er niet, zo aan het eind van een dag, maar er was genoeg te proeven, en de bordjes met verschillende soorten kaas gingen dan ook vlot rond.
 
Van al dat kaas eten kreeg menigeen toch wel wat dorst. Gelukkig lag het volgende excursie bedrijf op 10 meter afstand, brouwerij Maallust. Met een blik op de brouwketels en de gisttanks achter ons werd iedereen voorzien van een drankje. Nadat de ergste dorst gestild was, werden de verschillende bieren van de Maallust voorgesteld. De Vienna, de Bock en was het daarna nou de 1818 of toch de Tripel, ik weet het niet meer.
 
Terug naar het Gevangenismuseum waar het diner geserveerd werd. Wederom een uitstekend buffet, en al etend, pratend en discussiërend vloog de avond om. Zodat na een kop koffie iedereen weer huiswaarts kon keren en niet in het gevang hoefde te overnachten.
 
Voor meer foto’s kijk bij de foto’s in de linkerkolom