Programma van de bedrijfsexcursie 11 november 2005 naar de nieuwe brouwerij van Grolsch te Enschede.

Het programma:
9:00 – 9.30 uur ontvangst in het ontvangstcentrum van Koninklijke Grolsch N.V.
Bij Grolsch behoren bedrijfsexcursies tot een dagelijkse activiteit. De totale brouwerij is hierop ingericht. Om organisatorische redenen is het noodzakelijk dat iedereen om 9:30 uur aanwezig is. Meer informatie is te vinden op de website van Grolsch: www.grolsch.nl 

9:30 – 11.30 uur start excursieprogramma inclusief videopresentatie en uitgebreide rondleiding: 
Door middel van een uitgebreide rondleiding laten de mensen van Grolsch u graag zien hoe Grolsch bier gebrouwen wordt. Van brouwzaal tot afvullijn, van de laatste stand van de techniek tot de niet aflatende liefde voor het oude ambacht, kortom, van gerst tot Grolsch.

11:30 – 12.00 uur ruime gelegenheid tot het proeven van de Grolsch bieren.
12:00 uur einde excursieprogramma 
Na het ochtendprogramma rijden we naar Het Wapen van Beckum, voor de lunch, het middagprogramma en het diner. De routebeschrijving vindt u verderop.

12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 14.30 uur VAB vergadering: 
De agenda voor deze vergadering staat elders in deze VAB-info.

Nieuw dit jaar is het middagprogramma met vijf verschillende workshops en de mogelijkheid voor een ‘buitenprogramma’. Leden, maar ook partners, kunnen aan maximaal twee van deze workshops deelnemen. Verderop kunt u meer lezen over de onderwerpen van de workshops en het ‘buitenprogramma’. U kunt uw keuze aangeven op het aanmeldingsformulier. 

14.30 – 15.45 workshops, eerste ronde
15.45 – 16.00 pauze
16.00 – 17.15 workshops, tweede ronde
17.30 – 18.30 borrel, verzamelen
18.30 – 22:00 diner met muzikale omlijsting.

Alleen de excursie kost 10 Euro p.p, de gehele dag maar 25 Euro p.p.

Wilt u deze dag niet missen? Aanmelden kan HELAAS NIET MEER!
Meer informatie over Grolsch en de workshops staat hieronder.

De onderneming Grolsch
Koninklijke Grolsch N.V. is een beursgenoteerde onderneming met een rijke traditie. Op 7 april 2004 heeft Grolsch haar nieuwe brouwerij geopend ten zuidwesten van Enschede. De nieuwe brouwerij is de meest efficiënte en meest milieuvriendelijke brouwerij ter wereld. 

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1615, is Grolsch een van de oudste ondernemingen van Nederland. Alle kennis en ervaring, opgedaan in vier eeuwen brouwhistorie, komen terug in de nieuwe brouwerij van Grolsch. Hiermee onderstreept Grolsch haar vakmanschap en meesterschap. Want de ware vakman onderscheidt zich doordat hij vooroploopt met de kwaliteit van zijn product en met alles wat daaraan ten goede komt. Vanzelfsprekend wordt ook hier weer Grolsch bier gebrouwen volgens het vertrouwde traditionele proces, met uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Kortom: een unieke combinatie van ambachtelijk vakmanschap en innovatief meesterschap.

Enkele bekende Grolsch producten:

GROLSCH PREMIUM PILSNER

Grolsch Premium Pilsner is een natuurlijk gerijpt bier. De hoge kwaliteit wordt bepaald door grondstoffen die met uiterste zorg zijn geselecteerd en door de klassieke brouwmethode van lage gisting. Grolsch Premium Pilsner bevat 5% alcohol en de aanbevolen drinktemperatuur is 6-8°C. 

GROLSCH PREMIUM BLOND (NIEUW!)

Grolsch Premium Blond is een licht gerijpt bier met een frisse karakteristieke pilssmaak en de tweede pilssmaak van Grolsch, naast Premium Pilsner. Grolsch Premium Blond heeft 30% Minder calorieën en bevat 4,2 % vol. alcohol. De aanbevolen drinktemperatuur is 5-7°C. 

GROLSCH KANON

Het Kanon is gebrouwen met de grootst mogelijke zorg, precies zoals het moet worden gedronken. Een rijk en krachtig bier om rustig van te genieten, met 11,6% alcohol. Het Kanon is het lekkerst op drinktemperatuur 8-10°C

GROLSCH NOABER

Grolsch Noaber is een amberkleurig speciaalbier van hoge gisting met 6,9% alcohol. Door de speciale vergisting en het gebruik van zoethout bij het brouwen, heeft Noaber zijn karakteristieke en zachte smaak meegekregen.Grolsch Noaber is alleen verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen in Twente en de Achterhoek en landelijk bij Mitra Slijterijen en Gal en Gal. 

Middagprogramma
Onderwerpen workshops

1. Barcode artikelcodering als hulpmiddel bij tracking and tracing.
Op dit moment is nog niet bekend wie deze workshop zal verzorgen. 

2. Allergenen in levensmiddelen, wat zijn de verplichtingen en wat is er nieuw. 
Deze workshop wordt verzorgd door de LSBL. Als specialist in het verzorgen van opleidingen in de levensmiddelenbranche zal dit bedrijf bij de meeste VAB leden geen onbekende zijn. 

3. Het beoordelen van de kwaliteit van externe ongediertebestrijders.
Dit wordt verzorgd door F. Cleophas van Cleophas Food Solutions. 
Hij zal onder andere ingaan op de vraag hoe je controleert of het ongediertebestrijdingsplan voldoet aan de nieuwe BRC- en IFS standaarden. 

4. Kennis maken met de PUM:
De PUM is een vrijwilligersorganisatie die senior-experts uitzendt naar meer dan 70 landen in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Centraal- en Oost-Europa. Zij adviseren daar op aanvraag ondernemingen en instellingen die behoefte hebben aan kennis en ervaring die ter plaatse onvoldoende voorhanden zijn.
Ko Janse zal, samen met een collega-vrijwilliger, informatie geven over de organisatie. Daarnaast vertellen zij over hun eigen ervaringen als PUM vrijwilliger. 

5. Maatschappelijk verantwoord ondernemen:
Carla Neefs van de stichting MVO zal in een presentatie informatie geven over dit onderwerp. Aan de orde komen: wat is MVO, welke mogelijkheden zijn er om de mate van MVO van een bedrijf te toetsen, en welke voordelen kan MVO een onderneming bieden. 

Wilt u deze dag niet missen? Aanmelden kan HELAAS NIET MEER!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *