Regiobijeenkomst op zaterdag 13 juni 2009

Dit jaar hebben we de gelegenheid om Chris Maan op een andere manier te leren kennen. Chris heeft, samen met zijn compagnon dhr. Teun Geluk namelijk een biologische wijngaard en wijnmakerij. Hij heeft ons uitgenodigd om op zaterdag 13 juni 2009 om 14.00 uur op dit bedrijf te komen kijken. Tijdens deze middag zullen we eerst een rondleiding krijgen over de wijngaard, die dan hopelijk mooi in bloei staat. Daarna bezoeken we de naastgelegen wijnmakerij. En tenslotte mogen we de wijn proeven.

Biologische wijngaard en wijnmakerij de "S-akker"

De "S-akker" is een biologische wijngaard en wijnmakerij vlakbij het dorp Dodewaard.

Eind 2001 begonnen Teun Geluk en Chris Maan een stuk land van 4000 m2 klaar te maken voor beplanting met druivenstokken. In april 2002 gingen bijna 1300 planten de grond in en vanaf 2004 produceren de planten druiven. In 2005 werden de eerste flessen wijn verkocht.
 
Inmiddels is de wijngaard goed op productie gekomen met circa één liter wijn per druivenstok. De wijngaard bestaat voor 80% uit blauwe druiven van het ras Regent. Daar wordt rode wijn en roséwijn van gemaakt. De overige planten zijn witte Merzling druiven, bestemd voor witte wijn. De wijnen van de "S-akker" zijn droge, dus niet zoete wijnen.
 
Alle wijn van wijngaard en wijnmakerij de "S-akker" is gecontroleerd biologisch met EKO-keurmerk, regionaal en ambachtelijk geproduceerd.

Opgave voor deze interessante middag bij Jolanda Bergsma graag voor 4 juni 2009 per mail ( voorzitter@hetvab.nl).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *