Regionale bijeenkomst bij Lonka in Roosendaal

Het programma ziet er als volgt uit: 

Vanaf 12:00 uur Ontvangst bij RBC stadion Roosendaal, in restaurant Le Royal
12:30 uur Lunch
13:30 uur  Vertrek richting Lonka 
14:00 uur  Rondleiding en presentatie 
15:30 uur  Afronding en gelegenheid tot stellen van vragen 
16:00 uur  Einde programma 

Lonka in vogelvlucht 

 

 

Lonka is een zelfstandig familiebedrijf met ca. 65 werknemers. De snoepsoorten zijn caramels, fudge, nougat, gechocolateerde producten en toffee balletjes. Lonka richt zich op zacht traditioneel snoepgoed voor volwassenen. De productkenmerken van huidige en toekomstige producten zijn kwaliteit, traditie, verwennen en innovatie. De producten worden voornamelijk verkocht in de Benelux, Scandinavië, U.K., Duitsland en Spanje, maar ook in de rest van  Europa in en diverse andere landen in de wereld.

Lonka is opgericht in 1920 te Breda. In 1930 werd een tweede fabriek geopend in Essen (België). De fabriek in Breda is in 1965 overgegaan naar Essen waar de productie werd gecentraliseerd. In 1997 is Lonka overgenomen door familie De Bock. In de eerste tien jaar is de omzet verachtvoudigd en is het aantal personeelsleden gegroeid van 20 naar 65 medewerkers. Dit was mogelijk omdat Lonka zich ging concentreren op de producten waar het bedrijf van oudsher sterk in was.
 
Lonka ontwikkelde zich voorspoedig. Door de sterke groei werd de fabriek in Essen te klein en is in 1999 besloten een nieuwe fabriek te bouwen in Roosendaal. In augustus 2002 werd het gehele nieuwe fabriekspand betrokken, waarin tevens ook veel nieuwe apparatuur is geïnstalleerd. Het moderne pand voldoet aan alle eisen op het gebied van GMP, HACCP, BRC en IFS en is ruim van opzet.

Omdat Lonka sinds 2002 snel is blijven groeien, is fabriek alweer te klein geworden. Daarom wordt de fabriek dit jaar uitgebouwd tot anderhalf keer de huidige grootte.

Lonka beschikt over 5 productielijnen, waarop de verschillende productgroepen worden geproduceerd. Daarnaast heeft Lonka 8 inpaklijnen voor diverse soorten bulk- en consumentenverpakkingen.

De bekendste consumentenverpakking is de stazak. In Nederland was Lonka in het zoetwarenschap de eerste die gebruik ging maken van de stazak. Een mooie doeltreffende verpakking, waarmee het product beter gepresenteerd kon worden. Niet alleen is een dergelijke verpakking hoogwaardiger, het product blijft door de hersluitstrip ook langer houdbaar.

Bij deze bent u door Aimé de Bock, VAB lid afgestudeerd in 1996, van harte uitgenodigd om nader kennis te maken met Lonka.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *