Regionale bijeenkomst World Class Manufacturing

Johma is de bekendste saladeproducent van Nederland. Het bedrijf werd in 1968 opgericht en heeft sindsdien een stormachtige groei doorgemaakt. Sinds 1999 maakt Johma deel uit van het Engelse beursgenoteerde Uniq. Naast salades is Johma producent van belegde broodjes en sandwiches met een leidende positie in de Benelux. Onze sandwiches worden verkocht in tankstations, supermarkten, bedrijfs- en luchtvaart-catering. De productie van sandwiches vindt plaats in een moderne “state-of-theart” fabriek waar kwaliteit, flexibiliteit en innovatie ons motto is. Dit wordt gedragen door een jong, enthousiast, dynamisch en ambitieus team.

Voor de divisie in Nederland werken zo’n 400 mensen waarvan er 109 in onze sandwichfabriek. In de productieafdeling werken 75 vaste medewerkers en gemiddeld 30 flexwerkers.

Sinds februari 2008 is er een start gemaakt aan het implementeren van World Class Manufacturing (WCM) technieken in combinatie met het opleiden van medewerkers. Enkele tools binnen Lean manufacturing, zoals 5S en OEE, zijn in het verleden al eerder toegepast maar onvoldoende geborgd. De combinatie met het opleiden van onze medewerkers in VAPRO Basis praktijk is nieuw en moet ervoor zorgen dat de tools in de standaard werkprocessen worden opgenomen.

De implementatie van WCM wordt verzorgd door René van Amersfoort, Van Amersfoort Business Consultancy.

Tijdens deze bijeenkomst zal er een rondleiding plaats vinden in de sandwichfabriek en een presentatie over het implementatieprogramma. Afsluitend zal er ruimte worden ingepland voor het stellen van vragen en een discussie.

Het programma zal er als volgt uitzien:
– 14:30 – 15:00 uur Ontvangst
– 15:00 – 16:00 uur Introductie Johma Sandwiches en rondleiding
– 16:00 – 17:00 uur Presentatie WCM door René van Amersfoort
– 17:00 – 18:00 uur Vragen / discussie incl. sandwiches
– 18:00 uur Einde programma

Iedereen die interesse heeft deze bijeenkomst bij te wonen of vragen heeft kan contact met me opnemen rbaars@johma.nl. Ik zal dan zorg dragen voor meer informatie en een routebeschrijving.

Wie weet tot ziens in Losser.

Rob Baars
Factory Manager Johma Sandwiches

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *