Nieuws


VAB Sonnema-prijs Uitreiking - Juli 2014

We zijn natuurlijk op zoek geweest naar de echte topper. In eerste instantie hadden we een viertal kandidaten die voor de prijs in aanmerking zou kunnen komen, op basis van de behaalde studieresultaten.

Maar toen kwam het punt: Welke activiteiten hebben de kandidaten allemaal verricht naast hun studie? Dat bleek een lastige opgave. In het huidige schoolsysteem is er veel aandacht voor “buitenschoolse” activiteiten en de betrokkenheid van studenten hierbij. Maar tegelijk is dat grotendeels betaald of verplicht. Voor het winnen van de Sonnemaprijs is tijdbesteding aan vrijwillige activiteiten voor school of studentenvereniging een zeer belangrijk criteria. 

 

Gelukkig hebben we uiteindelijk toch die ene topper kunnen vinden: Martine Woldman. Gemiddeld een zeven voor de hoofdfasen en een acht voor haar afstuderen, dat maakt haar misschien geen grote uitschieter. En ze heeft weliswaar wat studievertraging opgelopen, maar dat is geheel te wijten aan haar activiteiten voor Osiris en Reholitas.

Ze is namelijk van november 2010 tot juli 2014 secretaris geweest van Osiris. Daarnaast heeft ze van mei 2010 tot juli 2014 commissiewerk gedaan voor studentenvereniging Osiris en van november 2009 tot en met juli 2014 commissiewerk voor studievereniging Reholitas. En al die activiteiten bij elkaar maakten haar vonden wij wel een uitschieter. We hebben haar dan ook namens het VAB van harte gefeliciteerd met het winnen van de Sonnemaprijs.

Martine Woldman was zeer verrast dat zij de Sonnemaprijs in ontvangst mocht nemen.
 

Ruth Zeilinga

Sonnema-prijs Commissie

geplaatst op 12 Jan 2015 door Vab
meer recent nieuws...

bekijk archief