Nieuws


SPIN OFF van de VAB-dag 2 november 2007 op Urk!

Afgelopen zaterdag 8 november 2008 heeft VAB-lid IJsbrand Velzeboer zijn 3e boek feestelijk gepresenteerd en overhandigd aan de Burgemeester van Urk, dhr. Jaap Kroon. Zijn boek 'Dansen op zee met Urkers' is een Spin off van de VAB-dag van 2 november 2007 op Urk, waarop het thema VIS in excursies en workshops uitvoerig werd belicht. 

Toen heeft IJsbrand Velzeboer tijdens het diner een geanimeerd gesprek gehad met reder Louwe de Boer, die hem uitnodigde een keer mee te varen op zijn vissersschip de Enterprise om de duurzame manier van vissen zelf te ervaren. Dit hoef je IJsbrand maar een keer te zeggen, want dat klinkt IJsbrand (zelf ook schipper) als muziek in zijn oren. Dus is IJsbrand dit jaar tweemaal een werkweek meegeweest. Zijn belevenissen en ervaringen heeft hij met ondersteunende foto's op zijn eigen prikkelende en humoristische wijze beschreven in zijn 3e boek. 
Tijdens de uitreiking waren naast zijn familie en vele vissers van rederij De Boer ook redelijk wat VAB-leden aanwezig, zoals Peter en Debra Visser, Wietze Jongsma, Willem Vogelzang, Anita Spannenburg en Ciska Anema.
Het was een gezellige en sfeerrijke bijeenkomst en het VAB wenst IJsbrand proficiat met zijn boek!

geplaatst op 25 Jan 2009 door Vab
meer recent nieuws...

bekijk archief