Nieuws


Landelijke VAB-dag 7 november 2003

verslag van het bedrijf Remia

Het bezoek heeft bij alle aanwezigen een diepe indruk gemaakt waarover later tijdens het diner nog lang nagepraat is. Remia is een van de grootste sauzen en vetten producent van Nederland, voor zowel consumenten als grootverbruikers. 

Het bedrijf dat nog altijd in particulier eigendom is van de familie de Rooij heeft in Den Dolder een uiterst modern bedrijf gerealiseerd waar met gemak volgens de meest strenge eisen en op veilige wijze geproduceerd wordt. De discussies die momenteel plaatsvinden op het gebied van consumptievetten en gezondheid worden nauwgezet gevolgd door dit bedrijf. Veel is reeds gerealiseerd om bijvoorbeeld het gehalte aan transvetzuren tot een minimum te verlagen. Het betekent wel dat veel vetsoorten minder hard worden maar wel gezonder. Dit kan receptuuraanpassing noodzakelijk maken bij afnemers van deze vernieuwde vetsoorten.

De uiterst compacte inrichting en moderne manier van produceren heeft menig ‘zuivelaar’ van onze vereniging doen watertanden. Opvallend is ook het zichtbare plezier die de productiemedewerkers in hun werk hebben.

De heren B. Eikelboom, J. Puik en J.J. van Dauwen (VAB lid) hebben de rondleidingen professioneel georganiseerd. 

Het programma bij Remia was uitermate boeiend en had inhoudelijk gezien veel diepgang. Plantmanager lr. J. Stijlaart heeft in zijn slotrede het belang onderstreept van de contacten tussen de opleidingsinstellingen en het bedrijfsleven. Alleen zo kan er op een veilige en verantwoorde manier voedingsmiddelen geproduceerd warden.

Het VAB is de heer Stijlaart zeer dankbaar voor deze inhoudsvolle dag in Den Dolder.

geplaatst op 24 Jan 2009 door Vab
meer recent nieuws...

bekijk archief